Halsbrann

Hva er halsbrann?

Hvis den øvre magemunnen ikke holder tett, presses det normalt sure mageinnholdet opp i spiserøret – og forårsaker halsbrann.

Sure oppstøt oppleves av mange som ubehagelig, men er i de aller fleste tilfeller helt ufarlig.
Hvis problemet vedvarer, kan det imidlertid føre til andre problemer, f.eks. betennelse i spiserøret. Det er derfor viktig at du behandler symptomene.


Du kan få halsbrann hvis du …

  • … er stresset. Sure oppstøt kan fremkalles av stressende situasjoner.
  • … er overvektig. Det indre trykket mot magesekken øker ved overvekt og kan forårsake halsbrann. Forsøk å gå ned i vekt, og ta Gaviscon i mellomtiden.
  • … løfter tungt eller arbeider foroverbøyd. Økt trykk på magemunnen kan føre til sure oppstøt.
  • … er gravid. Halsbrann er et vanlig problem for blivende mødre. Kroppen påvirkes av hormoner, og trykket på magemunnen øker etter hvert som barnet vokser. Helsestasjonen anbefaler Gaviscon, som virker lokalt og lindrer ubehaget uten å påvirke kroppens øvrige funksjoner eller barnet.
  • … har problemer med at magemunnen ikke holder helt tett. Det kan skyldes brokk på spiserøret eller at man noen ganger som eldre kan rammes av svekket muskulatur i spiserøret. Med Gaviscon lindres ubehaget uten at kroppens øvrige funksjoner påvirkes.

Noen praktiske tips

Du kan gjøre mye selv for å lindre ubehaget ved halsbrann:

Hvis ubehaget oppstår når du legger deg, kan du forsøke å ligge litt høyere med hodet, evt. Ved å løfte hodeenden av sengen noen centimeter.
Unngå mat og drikke som du pleier å få symptomer av.
Drikk mindre kaffe.

Order materials Kjøpe Gaviscon

Ved å bruke dette nettstedet aksepterer du at vi bruker cookies i samsvar med vår Cookie policy.

Jeg forstår og godtar.